Mondhatnám, hogy véletlenül találtam a Művészházra, de ez nem lenne igaz. Kerestem egy lehetőséget, hogy festhessek, és nem csak magamért.

Valamikor régen szépen indult a festő pályafutásom. De...

Azután eltelt több tíz év mire újból elindult valami. Tanultam és festettem, tanulok és festek. Főképpen akril képeket készítek, de kipróbáltam már olajat is. Festettem már portrét, félaktot, virágot, épületet, állatot, de a legtöbb a tájkép. Tudom, és tapasztalom, hogy a festés tanulható.

Nem kell hozzá ég adta tehetségnek lenni, hogy képes legyél egyet megfesteni. Csak kell egy kis affinitás, kíváncsiság, egy kis vágy a szép után, és persze egy döntés, hogy leülsz a vászon elé. Természetesen egy kis bátorság is, mert benne vagy a képedben. Az ecsetvonásod, a színválasztásod. Erre bizonyság az a sok ember, aki megfordult már nálam a festős napokon és megfestett egy képet.

A Művészházban már két falon is az én képeim vannak és ez nagyon megtisztelő a számomra. Viszont Te is láthatod, hogy kihez is jössz festeni.

janos

Ez egy olyan hely, ahol van lehetőséged kibontakozni. Egy a fontos, tanulni, tanulni. Én tanulok ma is, hiszen rengeteg dolgot nem tudok még. De, amit tudok azt átadom neked a festős napokon, mert tudom, hogy Te is képes vagy rá, csak ülj le végre a vászon elé.

Szeretettel várlak, Matasik János 

janosfest1
janosfest3
janosfest2