Hírek

A vonalvezetési feladatok nagy szerepet játszanak gyermeked finommotorikus mozgásának fejlesztésében.

Vonalvezetési feladat alatt gyakorlatilag bármilyen olyan gyakorlatot értünk, amikor a gyermeknek előre megrajzolt vonalat kell követnie.
Ezzel a koncentrációját, a látásának és kis keze összes izmának összehangolását segítjük, vagyis a finommotorikáját fejlesztjük. Ezek a
vonalvezetési feladatok nagyjából 5-6 éves kor után rengeteget segíthetnek gyermeked mozgáskoordinációjának fejlesztésében, és később
az íráskészség elsajátításában.

Ebben a cikkben kifejezetten a finommotorika fejlesztését szolgáló vonalvezetési feladatokat találsz. További finommotorika fejlesztő feladatokat érsz el a linkre kattintva.

 

Gyerekek ceruzával - Finommotorika fejlesztése, vonalvezetési feladatok

Finommotorika fejlesztése vonalvezetési feladatok

Az alábbi letölthető feladatok segítségével a finommotorika sikeresen fejleszthető. Töltsd le, nyomtasd ki őket, és kérd meg gyermekedet, hogy akár először az ujjacskájával, akár egy ceruzával kövesse a vonalakat.

Iskolás kor előtt ügyelj arra, hogy korának megfelelő, lehetőleg vastagabb ceruzát adj neki ezekhez a feladatokhoz.

Haladóbb feladatként, ha ez már jól megy neki, megkérheted, hogy egy üres papírra rajzolja le, amit a kinyomtatott példán lát!

 

 Finommotorika fejlesztése 1. feledatFinommotorika fejlesztése 2. feledat

Finommotorika fejlesztése 3. feledatFinommotorika fejlesztése 4. feledat

 

Vonalvezetési feladatok rajzprogramunkban

Kifejezetten kisiskolásoknak készült, online végezhető rajzprogramunk rengeteg, a finommotorika fejlesztését segítő vonalvezetési feladatot tartalmaz. Nézd meg ezt a lehetőséget is!

További finommotorika fejlesztő feladatok

Rengeteg további feladat, játék van, amivel szintén gyermeked finommotorikus mozgása fejleszthető. Elsőre talán hihetetlen, de a háztartásban is nagyon sok, mindennapos feladattal fejleszthető a mozgáskoordináció, miközben gyermeked játékosan válik hasznos és korának megfelelő részévé a családnak.

Kattints a linkre a további finommotorika fejlesztő feladatok és tippek eléréséhez.

Szólj hozzá te is!



Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I