Híreink

A jobb agyféltekés rajzolás világából

ceruza rajz k

Ceruza rajz – trükkök a szép és pontos rajzoláshoz

A ceruza rajz nem mindig a legkézenfekvőbb megoldás, mikor a gyerkőc alkotni akar. Előszeretettel nyúlnak a színeshez. Jobban vonzza őket a változatosságuk, mint a grafit monokróm világa. Aztán ott van még számukra a sokkal erőteljesebb színvilágú filctoll, amivel izgalmas képeket készíthetnek.

Mégis érdemes időt szentelni a ceruza rajznak! Épp egyszerűségénél fogva lehet vele gyorsan és egyszerűen megtanulni a rajzolás alapjait.

bal agyféltekés rajzolás

Bal agyféltekés rajzolás, avagy mitől (nem) fejlődik a rajztudás?

Bal agyféltekés rajzolás… hallottál már róla? Vagy csak jobb agyféltekésről? Most megmutatom, mi a különbség a kettő között.

Bal agyféltekés rajzolás – sablonok bűvöletében

Ha úgy vesszük, az emberek nagy része élete végéig bal agyféltekésen rajzol. Ez a pálcikaemberes technika. Vagyis, nagyjából annyira képes, mint óvodás korában. És ettől elhiszi, hogy ő nem is tud rajzolni.

halloween szellem rajzok_3

Egy szellemes este – halloween szellem rajzok

Október utolsó napján halloween szellem rajzok is készülhetnek. Ez talán még a tökrajzoknál is egyszerűbb, bár művészi tökélyre fejleszthető. Gyors, egyszerű és jó szórakozás felnőttnek, gyereknek egyaránt. Jelmezes beöltözés helyett rajzoljatok ezen az estén!

halloween tök rajz_k

Halloween tök rajz – Tökfilkó mintái

A halloween tök rajz izgalmas időtöltést ígér. Állj neki most hétvégén a gyerkőccel kigondolni: idén mi legyen a motívum?  Ha pedig még soha nem készítettetek töklámpást – itt az ideje!

A töklámpás az egyik leghangulatosabb dolog, ami az október végi partikhoz tartozik. Roppant egyedivé tehető, a legváltozatosabb mintákkal. A halloween tök rajzok általában szabott témájúak, de ezen belül is lehet saját változatotok. Ha pedig elrugaszkodnátok a hagyománytól, kedvetekre válogathattok a témákban.

halloween rajz_kk

Halloween rajz – vidám figurák gyülekezete

Halloween rajz nem lehet akármi, hiszen ennek az ünnepnek sok-sok éve kialakult hagyománya van. Ehhez kötődnek a jellegzetes figurák, melyek ilyenkor „életre kelnek”.
Az október végi ünnep közeledtén érdemes már most kigondolni, milyen mókás rajzokat készíthetsz a gyerkőccel. Akár csak egy papírból kivágva, akár továbbgondolva egy szép gömbölyű tökre rajzolva.

virág rajz

Virág rajz – aki a virágot szereti…

A virág rajz ott található a kedvencek között. Ünnepi alkalmak nélkülözhetetlen kísérő rajza, vagy csak úgy díszítésképpen is gyakran látható a gyerekek rajzain. Ez nem véletlen.

A virágok a természet szépséges, illatos ajándékai. Nemcsak a felnőttek szeretik a vázában illatozó virágokat, vagy tavasszal a virágokat bontó fákat, a virágtól tarkálló réteket. A gyerekek is, különösen a kislányok szívesen szednek bokrétát, vagy tűznek a hajukba egy-egy szál virágot.

online oktatás_8

 Online oktatás – a távoktatás régen és ma

Nem is hinnéd, ugye, hogy az online oktatás csaknem 200 éves múltra tekint vissza Bár akkoriban még távoktatásnak hívták. Az idők folyamán egyre modernebb lett és szélesebb körben is tért hódított, ahogy a technika fejlődött.

fejlesztő játékok_0

Fejlesztő játékok – örömtelien és fáradság nélkül tanulni

Fejlesztő játékok sokasága segít hatékonyan és eredményesen abban, hogy a gyermek játszi könnyedséggel, szinte észrevétlenül egyre feljebb és feljebb lépjen a megismerésben. Biztosan sajátítson el újabb készségeket, vagy épp stabilizálja a meglévőket.

Mutatok néhány nagyszerű ötletet!

hétvégi programok_k

Hétvégi programok – a kellemes időtöltésen is túl!

Mint szülő, biztosan te is gyakran töröd a fejed azon, hogy mik azok a hétvégi programok, ahol a gyerek nemcsak eltölti az időt, hanem emellett

  • jól érzi magát
  • tanul, fejlődik
  • új, hozzáillő barátokat szerez
  • támogató közösségben van
jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek_1

Jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek

Felnőtteknek már nagyon sok helyen létezik, és akár hiszed, akár nem >>>> a  jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek is óriási segítség a szép, élethű rajzolás elsajátításához.

A szép rajzolás ugyanis nem életkor dolga. A titkos összetevő: a MEGFIGYELÉS!

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I