Híreink

A jobb agyféltekés rajzolás világából

gesztenye 0

Gesztenye rajz – szépségek a suliból hazafelé

Gesztenye rajz ősszel nem maradhat el! Oviból, suliból hazafelé, a fákkal szegélyezett városi utcákon, vagy parkokban találhattok is belőle bőven. Érdemes begyűjteni párat, mert máris mutatom, milyen kreatív dolgokat tudtok belőle készíteni, ha hazaértek.

kis_kep_teglalap_felhivas

KREATÍV PÁLYÁZATI AJÁNLÓ GYEREKEKNEK – TÉGY JÓT! VARÁZSOLJ MOSOLYT!

Sok szeretettel ajánljuk a “Tégy jót! Varázsolj mosolyt! kreatív pályázatot, amelyet már 8. éve rendeznek meg gyerekek részére és sok-sok ezer csemete vett részt pedagógusok és szülők segítségével pozitív kezdeményezést elindítva a társadalomban!

 

Mutasd meg gyermekednek és induljatok Ti is!

 

RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

 

nyári tábor tiniknek 0

Nyári tábor tiniknek

Nyári tábor tiniknek… hát annak bizony ütősnek kell lennie!

Ez a korosztály épp egy hatalmas változás közepén van. Biológiailag, mentálisan, érzelmileg és fizikailag is. Még nem felnőttek, de már nem gyerekek. Maguk sem tudják sokszor eldönteni, hova tartoznak. Sokszor kifejezetten igénylik a felnőttek törődését, tutujgatását. És még többször idegesítően hárítják azt. Evvel is kifejezve, hogy ők már az önállóság útját keresik.

állat rajzok gyerekeknek 1

Állat rajzok gyerekeknek – folyamatos fejlődés

Az egyik legvonzóbb és legkézenfekvőbb téma az állat rajzok gyerekeknek. Miért? Mert egészen pici korukban állatmeséken nőnek fel. Az állatok karakteres tulajdonságai alapján, elvonatkoztatva ismerik meg a világot.

A ravaszdi róka, a félénk nyuszi, az erős medve, vagy az oroszlánkirály mind-mind jelzésül szolgál számukra az emberi tulajdonságokhoz is. Természetes hát, hogy amint a kézügyessége engedi, le is akarja rajzolni. Hiszen a gyerekek alapvető kommunikációs nyelve a rajz.

rajztábor

Rajztábor – rajzolni jó télen-nyáron

Az igazi rajztábor varázslatos hely. Itt a gyerekek nem csupán az eddigi rajzkészségüket gyakorolják, hanem új látásmód és új technikák megtanulásával fejlesztik is azt.

Miben különbözik a rajztábor a hobby rajztanfolyamoktól, vagy akár az iskolai rajzóráktól?

napközis tábor 0

Napközis tábor – hol legyen a gyerek?

Napközis táborra nagy szükség van. Főleg a szünidőkben és főleg akkor, ha nincs nagyobb testvér a kisebb gyerek mellett, aki vigyázhatna rá. Elkél ilyenkor egy segítőkész nagymama, vagy otthon tartózkodó rokon a családban, de ez a lehetőség sajnos ma már egyre ritkább.

Pedig a te számodra is nagyon fontos, hogy a gyerek biztonságban legyen, míg neked dolgoznod kell. Sőt! Nemcsak biztonságban!

iskola rajz_1

Iskola rajz – kudarcra vagy sikerre ítélve?

Iskola … rajz …iskolai rajzórák… neked milyen emlékeid vannak erről? És a gyerkőcöd milyen élményekkel jön haza a suliból? Lelkendezve mesél, hogy mennyi új, nagyszerű fogást tanult meg a rajzórán? Mennyi fantasztikus eszközzel ismerkedett meg? A tanár milyen érthetően, szemléltetve magyarázta el, hogyan rajzolja le, ami a feladat?

Szívből remélem, hogy ilyen élményei vannak a csemetédnek. Így akkor ti a nagyon szerencsés kivételek közé tartoztok.

fejlec_regiszracios_oldal

“SEGÍTENI JÓ, SEGÍTENI MENŐ!” ORSZÁGOS KREATÍV PÁLYÁZAT GYEREKEKNEK

Egy pályázat, ahol mindenki nyer!

Szeretettel ajánljuk az alábbi, évek óta nagy sikerrel zajló, országos, kreatív pályázatot.

 

Idén a “SEGÍTENI JÓ, SEGÍTENI MENŐ!” témát választották. A 2020-as év számos helyen megmutatta, hogy egy különleges élethelyzetben a társak és egymás segítése milyen fontossá, kiemelkedőbbé vált.

 

Sok helyen tapasztaltak olyan civil összefogásokat, amik igazán példaértékűek voltak, így 2021-es pályázatuk témájának is a segítség fontosságát és felemelő erejét választották, hogy a fiataloknál is erősítsék vagy épp tovább erősítsék az összefogás, a segítség, a barátságosság és másokért való felelőlésségvállalás fontosságát.

 

A pályázat részleteiért kattints ide! ››››

 

Ötletek a pályázatra:

A témát szabadon, nagyon sok féle nézőpontból is fel lehet dolgozni. A segítség számtalan helyen megmutatkozhat. Íme néhány téma inspirációul.

A segítség szólhat:

 • rokonoknak: szülőknek, nagyszülőknek, testvéreknek
 • szomszédoknak,
 • iskolatársaknak, pedagógusoknak,
 • barátoknak,
 • közösségeknek,
 • lakókörnyezetnek,
  stb.

 

Igazán széles körben és ötletesen feldolgozható téma, amivel nem csak a pályázaton szerzett elismeréssel, de a segítéssel elért sok-sok pozitív változással is büszkélkedhetnek a pályázók.

 

Milyen korosztálynak szól a pályázat?

 

A pályázatot kifejezetten 3-18 éves gyerekek részére hozták létre. Mivel teljesen más alkotás várható egy 3 és egy 18 éves gyerkőctől, így külön értékelik az óvodások, a kisiskolások, felsősők, középiskolások/gimnazisták és a sajátos nevelési igényűek alkotását.

 

A nevezés fajtái:

Van lehetőség egyéni és csoportos pályázatra is. S hogy minden gyermek megtalálhassa a hozzá illő kifejezési módot, így kétféleképpen is részt lehet venni rajta.

Vagy rajzos techikával,
vagy cselekedettel tudja megmutatni, hogy miként tud barátságos lenni másokhoz.

 

KATEGÓRIÁK:

Mivel a gyermekek korosztályukból fakadóan különböző alkotásokat készítenek, így több kategóriát indítanak:

 • óvodai,
 • általános iskolai alsó,
 • általános iskolai felső,
 • középiskolai pályamunkákat.

 

A pályázat részleteiért kattints ide! ››››

 

ceruza rajz k

Ceruza rajz – trükkök a szép és pontos rajzoláshoz

A ceruza rajz nem mindig a legkézenfekvőbb megoldás, mikor a gyerkőc alkotni akar. Előszeretettel nyúlnak a színeshez. Jobban vonzza őket a változatosságuk, mint a grafit monokróm világa. Aztán ott van még számukra a sokkal erőteljesebb színvilágú filctoll, amivel izgalmas képeket készíthetnek.

Mégis érdemes időt szentelni a ceruza rajznak! Épp egyszerűségénél fogva lehet vele gyorsan és egyszerűen megtanulni a rajzolás alapjait.

bal agyféltekés rajzolás

Bal agyféltekés rajzolás, avagy mitől (nem) fejlődik a rajztudás?

Bal agyféltekés rajzolás… hallottál már róla? Vagy csak jobb agyféltekésről? Most megmutatom, mi a különbség a kettő között.

Bal agyféltekés rajzolás – sablonok bűvöletében

Ha úgy vesszük, az emberek nagy része élete végéig bal agyféltekésen rajzol. Ez a pálcikaemberes technika. Vagyis, nagyjából annyira képes, mint óvodás korában. És ettől elhiszi, hogy ő nem is tud rajzolni.

halloween szellem rajzok_3

Egy szellemes este – halloween szellem rajzok

Október utolsó napján halloween szellem rajzok is készülhetnek. Ez talán még a tökrajzoknál is egyszerűbb, bár művészi tökélyre fejleszthető. Gyors, egyszerű és jó szórakozás felnőttnek, gyereknek egyaránt. Jelmezes beöltözés helyett rajzoljatok ezen az estén!

halloween tök rajz_k

Halloween tök rajz – Tökfilkó mintái

A halloween tök rajz izgalmas időtöltést ígér. Állj neki most hétvégén a gyerkőccel kigondolni: idén mi legyen a motívum?  Ha pedig még soha nem készítettetek töklámpást – itt az ideje!

A töklámpás az egyik leghangulatosabb dolog, ami az október végi partikhoz tartozik. Roppant egyedivé tehető, a legváltozatosabb mintákkal. A halloween tök rajzok általában szabott témájúak, de ezen belül is lehet saját változatotok. Ha pedig elrugaszkodnátok a hagyománytól, kedvetekre válogathattok a témákban.

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I