Hírek - gyerekeknek / hasznos tippek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / művészkuckó / rajz / rajzolás / színes rajzolás

Pillangó rajz – ötféle ragyogó megoldás

Pillangó rajzot ki ne szeretne készíteni? Főleg nyáron, mikor minduntalan körülöttünk repkednek, szálldosnak, s ha szerencsénk van, még meg is pihennek rajtunk ezek a tündöklő, csodálatos kis lények. Egyesek szerint olyanok, akár a tündérek.

Mi most megmutatjuk, hogyan tudnátok a legszebben és a legváltozatosabban megörökíteni őket!
Mindenképpen egy körvonallal érdemes kezdeni, amit aztán a gyermeked kedvére díszíthet.

Pillangó rajz – csak úgy, szabadkézzel

A legegyszerűbb megoldás, ha fogtok egy papírt, egy ceruzát és nekiálltok. Egy szimbolikus, általános pillangó rajz viszonylag egyszerű, hiszen teljesen szimmetrikus.

  • Középen egy nudli a teste,

  • egy kör a feje, amiből két kis szarvacska kandikál ki.

  • Lepkeszárnyai pedig egészen hasonlatosak a masnihoz, amiket a lányok hajába kötnek.

    Ha tréfásak akarnánk lenni, azt is mondhatnánk, hogy minden pillangó rajz egy repülő masni.

Alulra még két kifelé álló vizcsepp-szerűséget kell rajzolni, hogy meglegyen a szárnya alja is.

Pillangó rajz – előrajzolt készletből

Ez a pillangó rajz könnyen sikerül. De ha a gyermeked ennél szabályosabbat szeretne, akkor érdemes előrajzolt segítséghez fordulni.

Az alábbiakban mutatunk néhány olyan mintát, amire rákattintva egy ingyenesen letölthető rajzhoz jutsz. Itt kedvedre válogathatsz a mi általunk kiválasztottakon túl is.

Első javaslatunk egy hegyesebb szárnyú példány.

Második ajánlatunk szárnyai puhábban gömbölyödnek.

Harmadikként pedig egy igazán szívhez szóló, szívecske alakú pillangót ajánlunk, ami biztosan a kislányod kedvence lesz.

Megvannak a körvonalak. Ideje kitölteni valamivel, hogy valóban olyan legyen, akár egy ragyogó ékszer.

Pillangó rajz – eredeti mintával

Ha a gyermeked olyat szeretne, ami a megszólalásig hasonlít az eredetire, akkor nincs mese, keresni kell a neten szépséges pillangót, amelyiknek jól látható a mintája és egyszerűen le kell másolni a szárnyán lévő rajzolatokat. A pillangók annyiféle mintával rendelkeznek, ahányan vannak, ezért kedvetekre válogathattok majd. Nekünk ez a kedvencünk.

Pillangó rajz – filctollal mintázva

Ha a gyermeked szeret saját maga mintákat kitalálni, az a kreativitását bizonyítja. Tulajdonképpen erre épül a zentangle elnevezésű rajzstílus is. Eszerint bármilyen megrajzolt formában minták seregét vonultathatja fel a gyermeked, tetszés és pillanatnyi alkotókedv szerint. Az egyik legislegjobb játék ezekkel a mintákkal megtelíteni egy pillangó körvonalat. Ha nincs elég ötlete a gyerkőcnek, csak üsd be a neten a varázsszót (zentangle minták) és máris kedvére válogathat belőlük.

Pillangó rajz – kedvére színezve

Kicsit hasonlatos megoldás az előzőhöz, de a színei miatt már sokkal jobban hasonlít egy ékszerre. Akár a fenti mintákkal, akár bármilyen más, tetszés szerinti mintákkal díszítve és azokat kiszínezve csodálatos pillangó rajzok születhetnek a keze alól.

Pillangó rajz – az árnyjátékos és a ragyogó

Bevallom, nekünk egyik kedvencünk a fordított pillangó. Ez abból áll, hogy nem a pillangó belsejét mintázzuk, hanem azt pusztán árnyékként, sziluettként használjuk. És a nagy kontrasztoktól lesz izgalmas és játékos a rajz. Akár többet is rajzolhat a gyerek egy lapra, kisebb és nagyobb méretekben.

  • Lehet fehér alapon feketével, vagy bármilyen nagyon sötét színnel megrajzolni. Egy jól fogó filctollal lehet a leginkább fedő hatást elérni, amire ehhez szükségünk van.

  • Vagy különleges megoldásként: csillámos tollal kifesteni a pillangó sziluettjét. Én tudom, hogy ilyen csillámos toll, mint nélkülözhetetlen eszköz, minden kislány fiókjában megbújik!

Mivel ehhez egy kicsit rajzosabb körvonalú pillangó dukál, ezt is érdemes már egy készből lemásolni:

Pillangó rajz – az éjszakai pillangó

Végül egy igazán izgalmas megoldásunk is van. Ezek a pillangók éjjel sejtelmesen világítani fognak, mert a festékbe, amivel kifestjük a körvonalakat, egy kis világító festék adalékot keverünk. Vagy vásárolhattok hozzá világító akrilfestéket egyből. Így készen kapható, divatos, világító matrica helyett saját gyártmányú pillangókkal büszkélkedhet a csemete a szobája falán.

forrás: katicamatrica weboldal

Bármelyik fentebb felsorolt pillangó minta lehet az alap. Le kell másolni, és a körvonalak mentén kifesteni bármilyen színnel, akár többel is. Így nappal egy szép színes pillangó feszít majd a falon, éjjel pedig a foszforeszkáló.
Ha festitek a pillangókat érdemes akvarellpapírra dolgozni, mert az jól magába szívja a vizet és nem fog hullámosodni.

Úgy érzed ügyes és kreatív a gyermeked?

Szeretnéd, ha ezeket a tulajdonságait tovább fejlesztené?

Látogassatok el hozzánk Gyermek Jobb Agyféltekés Rajztanfolyamunkra,
ahol nemcsak újfajta rajzolási technikákat,
hanem egy egészen újfajta látásmódot is elsajátíthat,
ami segíteni fogja az önfeledt és sikeres alkotásban!

Szólj hozzá te is!



Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I