Hírek - fejlesztő / gyerekeknek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / művészkuckó / önbizalom / online / rajz / rajzolás alapjai / sikerélmény

Állat rajzok gyerekeknek – folyamatos fejlődés

Az egyik legvonzóbb és legkézenfekvőbb téma az állat rajzok gyerekeknek.

Miért? Mert egészen pici korukban állatmeséken nőnek fel. Az állatok karakteres tulajdonságai alapján, elvonatkoztatva ismerik meg a világot.

A ravaszdi róka, a félénk nyuszi, az erős medve, vagy az oroszlánkirály mind-mind jelzésül szolgál számukra az emberi tulajdonságokhoz is. Természetes hát, hogy amint a kézügyessége engedi, le is akarja rajzolni. Hiszen a gyerekek alapvető kommunikációs nyelve a rajz.

Állat rajzok gyerekeknek – a legfontosabb részek

Kezdetben persze nem tökéletes egy-egy állatrajz. Sőt, esetenként akár némi magyarázat is elkél, hogy felismerjük, mit is ábrázol az alkotás?

Mivel azonban a gyerkőcök közlési- és alkotóvágya fékezhetetlen, így amint eszközt tud a kezébe ragadni, azonnal rajzolni kezd.

Azokat a fontos részeket rajzolja le ilyenkor az állatokból is, melyeket saját életéből megismer. Ebben az időben nagyon hasznos lehet, ha együtt rajzolsz a csemetéddel. Megmutatod neki, milyen egyszerű formákból épül fel egy-egy kedvenc.

Korábbi cikkünkben mutatok neked pár nagyon egyszerűen és sikeresen kivitelezhető modellt.

Állat rajzok gyerekeknek – közeledés az élethű ábrázoláshoz

A kicsi korban rajzolt állatok gyakran olyanok, akár a rajzfilmek bájos szereplői. A szülői szív ellágyul ilyenkor, még akkor is, ha pontosan látja a hiányosságokat. És ez így van rendjén! Minden életkornak megvannak a kinyíló képességei. Amikor a gyerek még a ceruzafogással küzd, és a vonal irányítása is rettentő sok energiát vesz igénybe, csak ehhez mérten várható el tőle a tökéletesség.

Ám, ahogy nő a gyerkőc, benne magában is megszületik az igény, hogy szeretne egyre élethűbb, így egyre részletgazdagabb állatokat rajzolni.

Ekkor érkezik el a pillanat, amikor elővehetjük a felnőttes rajzos trükköket és látásmódot, amivel képes lesz erre.

Állat rajzok gyerekeknek – lépésről-lépésre a sikeres alkotásért

Amiket eddig rajzolt, jóformán csak körvonalak voltak, némi, az állatra jellemző, de akár homlokegyenest másmilyen, kreatív színezéssel.
Ám egy igazi rajznál a körvonal még csak a kezdet!

Az utána következő árnyékolás az, ami megadja majd a rajzolt kedvenc igazi testességét, plasztikusságát, amitől élethűvé válik majd a rajz.

Itt mutatok neked egy profi körvonalazási technikát, amit bátran kipróbálhatsz a gyerkőccel, ha szeretne továbblépni a rajzolásban.

 

Kipróbáltad a gyerkőccel azokat a trükköket, amiket mutattam?

Képzeld! >>>>  Az igazán élvezetes és élethű rajzolás ezek alapján következik:

  • gyerekek által is könnyedén elsajátítható módszerrel

  • élvezetesen és sikerrel

  • mindent megismer a csemetéd, ami a szép rajzoláshoz kell

Jobb agyféltekés online fejlesztő gyermek tanfolyamunkon igazi kis profi válik belőle a rajzolás terén, már az első leckék után!

 

Szeret a gyerkőc rajzolni?

Szerezz neki örömet a fejlődésen és a sikerélmény nyújtotta önbizalmon keresztül!

Adj neki szárnyakat, hogy bátran repülhessen
a rajzolás birodalmában!

 

Szólj hozzá te is!Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I