Hírek - gyerekeknek / hasznos tippek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / művészház / művészkuckó / rajz / rajzolás

Csillag rajz – annyiféleképpen, ahány csillag van az égen

Csillag rajz sok mesét illusztráló képen feltűnik kísérő motívumként. Ott találjuk az éjszakai égbolton, a csillagos homlokú paripán, titokzatos képességekkel bíró állatok mellkasán, vagy épp a tündérek varázspálcájának csúcsán.

A csillag a ragyogás, a különlegesség, a kiemelt szeretet és elismerés, a super star-fokozat jelölője. Ahogy a megszólításokban is gyakran kapcsolódik rokon értelmezésű kifejezésekkel, mint pl.: Angyalom, csillagom, virágom…
Épp jelentései okán, gyermekednek kedve támadhat csak úgy, önállóan is, csillagot rajzolni. Vajon hányféleképpen alkothat meg egy ilyen népszerű szimbólumot? Most adunk hozzá néhány ötletet!

Csillag rajz – hány ágú legyen a csillag?

Voltaképpen ez egyéni döntés dolga. De a legegyszerűbb a hat- vagy nyolcágút megrajzolni, hiszen ezek két-két ismert mértani formából is gyorsan és precízen megrajzolhatóak.

A hatágúhoz elegendő két egymásba fordított, egyenlő szárú háromszöget lerajzolni.
A nyolcágúhoz pedig két egymáshoz képest 90 fokban elfordított négyzetet. Máris készek a csillagaink. Szépítő trükk lehet, hogy nem teljesen egyenesen rajzoljátok meg a mértani testek oldalát, hanem kissé homorúan. Így máris vagányabbul néznek ki és a száruk hosszúságát is tetszés szerint szabályozhatja a kis rajzmester.
Ezen a képen direkt meghagytam a vázlatos vonalakat, hogy jobban láthassátok.

Ennél picit bonyolultabbak a hét- vagy kilencágú csillag rajzok. Ha nagyon pontosan akarja a gyerkőc lerajzolni, akkor érdemes szögmérőt használni hozzá. De az sem baj, ha nem teljesen szabályos a csillag. Így még talán bájosabbnak, élőbbnek is tűnik.

Csillag rajz – egyetlen vonallal

Igazán nagyszerű játék kipróbálni, hogyan lehet egy csillagot egyetlen vonallal lerajzolni. Nézd csak, mutatom a sorrendjét!

Csillag rajz – megszemélyesítve

Csillagot rajzolhat a gyerek úgy is, mintha önálló figura lenne. Ilyenkor egyszerűen egy arc kell a belsejébe. Esetleg úgy is tekinthet rá, mintha a csillag, a figura feje lenne. Kezet-lábat is rittyenthet hozzá. Ez igazán jó szórakozás.

Csillag rajz – több léptékben

Egy bármilyen csillagformát végtelenné tágíthat, ha egyszerűen a rajzlap széléig ismétli le a formáját. Még látványosabb, ha kétféle színből rajzolja meg. Izgalmasan vibráló, térbeli hatása is van az ilyen rajznak.

 

Csillag rajz – tündéri kanyargással mintázva

Egyik kedvencem, mikor a csillagszerű formát csupán keretként használja a csemete, és saját elképzelésének, fantáziájának megfelelően mindenféle kreatív mintát rajzol hozzá, akár a csillag ágaiként is. Ha jobban megnézed, akár egy Napocskára is hasonlít, de ha jól belegondolsz, kozmikus értelemben, a Napunk is egy csillag. Igaz?

Csillag rajz – világítva az ágy körül

És hát nyilván, a csillag rajz elmaradhatatlan főszereplője az éjszakáknak. Ha valami különlegeset akartok csinálni, fessetek vastag akvarell papírra, világító akrilfestékkel különböző nagyságú és ágú csillagokat. Ha kész, vágjátok ki pontosan a körvonalai mentén, és erősítsétek a falra, az ágya köré, vagy fűzzétek fel a lámpa körül. Bármelyik megoldást választjátok, a csillagok garantáltan világítani fognak, amint leszáll az éj.
Mindenképpen kreatívabb megoldás, mint a készen vásárolt foszforeszkáló műanyag csillagok.

forrás: annahaus.eu

Ha gyermeked fejlődni szeretne a rajzolásban,
és szeretne komolyabb műveket is elkészíteni,
látogasson el hozzánk, a Művészházba.

Itt megtanulhat mindent, ami a szép rajzok elkészítéséhez szükséges.

Szeretettel várjuk tanfolyamainkon!

Szólj hozzá te is!



Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I