Hírek - fejlesztő / gyerekeknek / hasznos tippek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / művészkuckó / önbizalom / rajz / rajzolás

Gyerek önbizalom növelése – Hogyan segíts neki?

A gyerek önbizalom növelése sok oldalról megközelíthető. A dicséret, kihívás, célok és sikerek –mind-mind összetevői annak, hogy bízzon magában. Hogy elhiggye, képes megcsinálni azt is, amit addig még sohasem próbált. Vagy úgy, ahogy addig még sohasem tette.

Önbizalomra mindenkinek szüksége van!

A gyerkőcöknek pedig, ha lehet még inkább, hiszen ők még életük elején járnak. Most dől el, mennyire fog bízni magában? Mennyire lesz bátor, kezdeményező az életében? Az önbizalom megszerzése ezért náluk szinte a biztonsággal egyenlő.

Gyerek önbizalom növelése – A dicséret fontossága

Nincs is annál fontosabb dolog, minthogy megdicsérd a gyermekedet, ha valami számára, vagy számodra fontos tevékenységet végez! A pozitív visszajelzés olyan érzelmi és szociális biztonsági háló neki, ami nélkül nem érzi azt, hogy jó, amit csinál.

Ezért fontos, hogy:

  • Mielőtt kijavítanád a tévedéseit és a hibáit, mindenképpen keress valami olyat az elvégzett feladatában, amit megdicsérhetsz!

  • A javítást pedig javaslatként vesd fel neki, amivel még szebbé, még jobbá, még teljesebbé tehetné a munkáját.

  • Az effajta láttamozás szinte szárnyakat ad neki és örömmel javítja ki azt, amit kell.

Sikerélmény híján könnyen kedvét szeged bármiféle aktivitásának. Elismerés nélkül nincs megerősítése arról, hogy jó, amit csinál. Végső soron pedig arról, hogy ő értékes ember.

SOHA NE FELEJTSD EL MEGDICSÉRNI!

Gyerek önbizalom növelése – Mitől halad majd előre?

A dicséret, a sikerélmény szárnyakat ad. A kihívás pedig kétségkívül a fejlődés motorja.

Természetesen fontos figyelni arra, hogy életkorának megfelelő feladatokat kapjon. De ha már ügyesen elvégzi azokat, akkor érdemes picit nehezíteni a dolgon. Ez lesz a kihívás. Ez biztosítja azt, hogy tovább lépjen, fejlődjön. Bármiről is van szó.

 

A lépésről-lépésre nehezülő feladatok új megoldásokra sarkallják.

  • Nő a kísérletezőkedve.

  • Feléled a kreativitása.

  • Javul a problémamegoldó képessége.

Egyre önállóbbá, magabiztosabbá válik. Vagyis növekszik az önbizalma.

 

Gyerek önbizalom növelése – Új célok a siker nyomában

Ha ráébred, hogy képes megküzdeni számára addig ismeretlen dolgokkal is, önmaga fog keresni új célokat, új kihívásokat. A siker így visz mindig előre. A büszkeség és a boldogság pedig, ami kíséri, bátorrá és vállalkozó szelleművé teszi.

Későbbi életére is kihatással lesznek ezek a tulajdonságok. Jó alapul szolgálnak majd felnőtt korában, a munkahelyén és a magánéletében egyaránt.

Önbizalom növelés gyerekeknek – Nincs többé lehetetlen!

Az önbizalom felső foka, mikor azt érzi, hogy nincs többé lehetetlen, bármit képes megcsinálni! Ha ügyesen neveled és építed fel a feladatait, akkor végül játszi könnyedséggel ér el idáig.

A kérdés már csak az, mi lenne az az elfoglaltság, ahol jellemző módon képes megtapasztalni mindezt?

Nálunk, a rajzoláson keresztül valósítjuk meg ezeket a lépéseket.

  • A feladatok életkori sajátosság szerint vannak összeállítva.

  • Először mindig megkeressük a rajzában a méltatásra érdemes részleteket, csak utána vezetjük végig a javítandó részeken.

  • Minden feladattal egy picit emelünk a téten, hogy ne unja meg, és továbbléphessen a fejlődésben.

  • Mivel a feladatok érdekesek, vonzóak és a jobb agyféltekés módszereknek köszönhetően hihetetlenül látványos változást hoznak addigi képességeit illetően, hatalmas sikerélményben van része.

  • Alig várja a következő rajzot, hogy bebizonyíthassa újra, milyen ügyes lett.

  • Az öröm és a boldogság olyan felejthetetlen élmény, amit nemcsak a tanfolyam végén, hanem már közben is, minden egyes rajz elkészítésével újra, meg újra átélhet. Így mélyül el benne a legyőzhetetlenség érzése is.

 

 

Ha arról van szó, hogy az önbizalom növelés gyerekeknek, milyen eszközzel érhető el a leghatékonyabban, mindenképpen a rajzolás jut eszünkbe.

Egy olyan közeg, amiben igazán otthon vannak, kedvüket lelik benne és szinte észrevétlenül alapozhatják meg a magabiztosságot, egy belső meggyőződéssel teli élményt, hogy bármit képesek megcsinálni.

Szeretnéd, ha a te gyermeked is tele lenne önbizalommal?

Szeretnéd, ha ezt úgy érné el, hogy közben nem érzi megerőltető munkának,
hanem inkább játékos tevékenységnek azt, amit csinál?

Válaszd a kreatív megoldást!

Jobb agyféltekés gyermek rajztanfolyamainkon
a rajzos képességek javításán keresztül
egészséges és erős önbizalomra is szert tesz majd!

Szólj hozzá te is!



Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I