Hírek - gyerekeknek / hasznos tippek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / művészház / művészkuckó / rajz / rajzolás

Lányos rajzok – belépés nemcsak rózsaszínben

A lányos rajzok bájosak és finomak. Hiszen a lányok lelkéhez ezek illenek igazán. Pont azokat a figurákat szereti a legjobban lerajzolni, amik a szívéhez a legközelebb állnak, vagy akiknek a bőrébe szeretne belebújni.

Ezért könnyű dolgunk van, ha lányos rajzokat keresünk.

Csupán azt kell hozzá tudnunk:

  • mi a lánykánk korosztályos érdeklődési köre?
  • kedvenc mesefigurája? játéka?
  • sorozata?

Ezt pedig könnyű lesz kiderítenünk, hiszen olyan póló, tolltartó, iskolatáska, füzet és toll kell majd neki.

Lányos rajzok – amit mindenki szeret

Virágok minden mennyiségben. Mi lenne kézenfekvőbb, mint hogy egy lány ilyen kedves, szívhez szóló rajzokat készítsen? Akár nevének kezdőbetűjét is felvirágoztathatja. Néhány szirom, néhány levél, és már készen is van az alkotás. Esetleg egy kis tündérrel feldobva.

Lányos rajzok – árnyképek reneszánsza

Jó játék a rajzoláshoz az is, ha valahonnan lemásolunk nem túl bonyolult figurákat. Lányokról van szó, ne csodálkozz hát, ha elsősorban tündéreket kínálunk fel. Ezeket a körvonalakat aztán már csak fekete filccel ügyesen ki kell tölteni. Máris kész az árnyjáték.

Fekete filc helyett használhat a lány bármilyen színű és bármilyen technikájú kitöltő eszközt. Akár festéket, színes ceruzát, vagy krétát. Az eredmény minden esetben nagyon látványos lesz.

Lányos rajzok – mintával kitöltve

Hasonló körvonalakat nem csak színekkel, tónusokkal lehet kitölteni. Ha a keleti díszítőművészet mintáit választja, mesebelien szép képeket alkothat általuk. Néhány vonal, pötty, hullám, kör, háromszög, vagy hurok… Rajzolás közben megélheti saját kreativitását, belső fantáziaképeit. Egyszóval, kitűnő szórakozás, miközben fejlődik.

 

Zentangle-nak  hívják ezt a stílust, és kissé hasonlatos az indiai hennafestéshez. Rajzolhatja fekete-fehérben, vagy vidám színessel. Mi azt vettük észre, hogy a minták szinte maguktól alakulnak a kezünk alatt, ahogy nekilátunk a formák kitöltésének.

Lányos rajzok – a kedvenc rajzfilm figurák

A rajzok sorából nem felejthetjük ki a kedvenc mesehősöket sem. A cuki unikornisok mindig favoritok maradnak. Nagyon sokféle kép található róluk, könnyen rá lehet lelni az abszolút kedvencre. Ügyesen lemásolva ezt is, a lányka tobzódhat a rózsaszínben, hisz a kicsi póni-unikornis lányos közegben nem is lehet más színű.

Lányos rajzok – szerelmes képregény hősök

Ha növekszik a lányka, már nemcsak az állatok fogják érdekelni. Leköti figyelmét a kortársakkal való kapcsolat. A barátnőkkel pedig jókat lehet pusmogni a bontakozó vonzalmakról. Ilyen kamaszos történeteket lehet megrajzolni képregény formában a manga  hősökkel.

Lányos rajzok – a „divatbábok”

Ahogy a szerelem, úgy a divat is fokozottabban érdekli a lányokat, ahogy kamaszodnak. Szívesen öltözködnek a maguk szájíze szerint, ha tehetik. Hogy kreativitásukat kiélhessék, jó játék erre a divatrajzok készítése. Ez a rajzolási forma a régi öltöztetős papírbabához hasonlatos. Ott kicsi füllentyűkkel lehetett ráakasztani az alap testre, a különféle kivágott ruhákat. Rajzolásnak nekiveselkedő lányok azonban szívesen rajzolják meg az áhított ruhakölteményeket elejétől a végéig. Szerintem titokban, minden lányban egy született divattervező lappang.
Ehhez már kell egy kis kézügyesség, figyelem, rutin és persze egy adag kreativitás.

Szeretnéd, hogy a lánykád is ügyesen rajzoljon?

Vagy már nagyon is ügyesen bánik a ceruzával?

Akár így, akár úgy van, mi szeretettel várjuk, hogy megmutassuk neki: MINDIG VAN TOVÁBB!

Nálunk, a Művészkuckóban megtanulhatja az élethű rajzolás alapjait.

Nézd meg, mit kínálunk és jelentkezzetek most!

Szólj hozzá te is!



Lázár Zsófia Kamill

K betűt tudtok rajzolni?

Tokodi Csaba

Kedves Zsófia!

Szuper oktatóink nagyon szívesen megtanítanak profi K betűt rajzolni 😉

Várunk sok szeretettel!

Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I