Hírek - gyerekeknek / hasznos tippek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / kreatív / művészkuckó / rajzolás / színes rajzolás

Mikulás rajz – hohohohóóóó! így rajzold le őkelmét!

A Mikulás rajz széles körben népszerű a téli időszakban. December 6-án, vele nyit az év végi ünnepkör, ami kitart egészen a következő évig, Újévig.

A Mikulás rajz a karácsonyra való örömteli készülődés része is lehet, kedves közös rajzolás. Díszítheti az otthont az ünnepek idején, vagy akár ajándékba is adható nagyiknak, barátnőknek, családtagoknak, ha jól sikerül.

Na, pont ehhez adunk most egy kis segítséget! Így aztán biztos, hogy jól fog sikerülni!

Mikulás rajz – videók lépésről lépésre

Segítő és oktató videókat erről a kedves alakról sokat találhatsz a neten. Mi most kiválasztottunk párat, ami alapján gyorsan és egyszerűen meg tudja rajzolni a gyerkőc a nagyszakállút.

Az első video nagyon egyszerűen, mozgó vonalakkal mutatja be a rajzolás menetét. Néhány jól ismert formát használ fel, a háromszöget, a kört, az oválist és a vonalat. Igazán könnyű elkészíteni.

Egy kicsit bonyolultabb, de látványosabb, élethűbb Mikulás rajz van a következő videón. Itt a rajzolást élőben követheted, a rajzolóval együtt. Érdemes belevágni, mert azért ez sem egy lehetetlen feladat, még ha a kisebbeknek nagyobb kihívást rejt is.

Mikulás rajz – önálló alkotás

Az igazi persze az, ha teljesen önállóan tudja lerajzolni az áhított formát. Ebben is tudunk segíteni. Lépésről-lépésre végigvezetünk téged és a csemetédet egy egyszerű, de profi módszeren, amivel nemcsak Mikulást, de bármilyen más rajzot is képes lesz elkészíteni.

Mikulás rajz – ahogy mi csináljuk

A legarányosabb rajzolást egy nagyon egyszerű mérési módszer segíti. Sokan a felnőttek közül is előszeretettel használják. Ez a négyzethálózás. Ennél a fázisnál segíthetsz a gyereknek, hogy pontosan és gyorsan menjen az előkészület.

  • A kinyomtatott rajzolnivalót egyenletesen négyzethálózzátok be.

  • Nem kell túl sűrűn, elég kb. 4-4 centiméterenként.

  • Ha ez kész, akkor a fehér rajzlapot is, amire rajzol majd, pontosan ugyanilyen sűrűségben és elosztásban be kell hálózni. HB-s ceruzát használjatok a rajzpapírra hálózáskor, és legyen nagyon halvány, mert ezt a végén le fogjuk radírozni.

 

Ezután jöhet a Mikulás rajz. Ha igazán profin akarjátok megcsinálni, tegyetek bele ti is egy kis csavart, hogy még könnyebb legyen. Ez már a jobb agyféltekés rajzolási módszerek közé tartozik!

Egyszerűen fejre kell állítani a mintarajzot és a négyzethálós rajzlapot is.

TIPP! A fejre állított forma jobban elveszíti ismert jellegét a rátekintéskor,
és könnyebben megláthatja a gyerek azt a vonalat, amit éppen rajzol.

A Mikulás rajz folytatása:

  • HB-s ceruzával, nagyon halványan kezdünk neki.

  • Sorról-sorra, kockáról-kockára kell haladni a körvonal berajzolásával.

  • Mindig válasszon ki egyetlen vonalat a gyerek, a látható vonalak halmazából és alaposan figyelje meg, hol kezdődik, hol végződik abban az egy négyzethálóban. Segítségként, akár egy nagyon halvány pöttyel is megjelölheti ezeket a helyeket a rajzlapon.

  • Figyelje meg, milyen ívben kanyarodik a kiválasztott vonal.

  • Rajzolja meg egészen pontosan úgy, ahogy látszik.

  • Ha kész van, a négyzethálót radírozza le. Egy sötétebb ceruzával át lehet húzni a körvonalat, vagy ki lehet színezni a Mikulás rajzot.

Hogy tetszett ez a fajta rajzolási módszer?

Ugye, hogy mennyire egyszerű és könnyű volt?

Szeretne a gyermeked még több trükköt megtanulni
jobb agyféltekés rajzolási módszerek segítségével?

Karácsonyi ajándéknak is nagyszerű egy ilyen tanfolyam!
Kattints és foglald le a helyét a téli szünetben!

 

Szólj hozzá te is!



Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I