Hírek - gyerekeknek / hasznos tippek / kreatív / művészkuckó / önbizalom / online / rajz / rajzolás / sikerélmény

 Online oktatás – a távoktatás régen és ma

Nem is hinnéd, ugye, hogy az online oktatás csaknem 200 éves múltra tekint vissza Bár akkoriban még távoktatásnak hívták. Az idők folyamán egyre modernebb lett és szélesebb körben is tért hódított, ahogy a technika fejlődött.

Online oktatás – a kezdetek: postafordultával

A kezdetek levelező formában történtek. Az USA-ban már a 18. század második felében létezett ez az oktatási forma.

Európában sem váratott sokáig magára. 1856-ban Berlinben alapították az első levelező iskolát. Még ebben az évben a Londoni Egyetemen is voltak olyan hallgatók, akik nem élő előadásokon, hanem levelező távoktatás formájában tanultak. A vizsgáikat természetesen személyesen tették le az egyetemen.

A 20. század elejére Európa-szerte általános és bevett gyakorlat lett a távoktatás, avagy mai szóhasználattal élve: az online oktatás.

Online oktatás – technikai fejlődések

A technika fejlődésének köszönhetően természetesen ez a tanulási forma is fejlődésnek indult.

A következő mérföldkő a 20-as években, a rádiózás belépése volt. Ám az igazi nagy áttörést a televízió megjelenése és elterjedése jelentette a 60-as években.

Nálunk, Magyarországon talán emlékszel még, vagy hallomásból tudhatsz az ebben az időben népszerű Iskolatévéről is, mely a gyerekeknek nyújtott tananyagot kiegészítő vagy akár alapvető ismeretekről. Egyik emblematikus figurája Öveges professzor volt, akinek matematika és fizika óráiból, frappáns kísérleteiből magam is sokat tanultam annak idején.

forrás: múlt-kor.hu

 

Online oktatás – a világháló és világkommunikáció ideje

Az információ robbanást két elektronikai fejlesztés jelentette a 20. század végén:

  1. a személyi számítógép elterjedése

  2. az internet megjelenése

Amikor a hatalmas, egy-egy szobányi területet elfoglaló számítógépek elkezdtek „összemenni”, és személyes eszközeinkké válni – ez teremtette meg a lehetőséget arra, hogy minden ember csatlakozhasson a világkommunikációba.

Az internet megjelenése ezek után szinte szükségszerű volt, hogy ez a kommunikáció zökkenőmentes lehessen. Mára már nem meglepő, hogy egy, a világ másik felén lévő eseményt akár élőben is szemlélhetünk, a világháló segítségével. A gyerekek pedig különleges ismeretekre tehetnek szert, amint már nem csupán hallják, olvassák, de látják is azokat a dolgokat, melyekről éppen szó van egy-egy tantárggyal kapcsolatban.

Online oktatás – mi benne a legnagyszerűbb?

Az online oktatásnak számos jól ismert előnye van. Ma már minden magára valamit is adó cég él evvel a nagyszerű lehetőséggel. Ezért készítettük el mi is online tanfolyamainkat, hogy még jobban tudjunk segíteni a gyerkőcödnek a szép rajzolásban.

Az online oktatás kétségkívül legfontosabb ismérvei:

  • a csemetéd saját időbeosztásban végezheti

  • bárhonnan hozzáférhet

  • saját tempójában haladhat vele

  • többször is visszanézhet egy-egy kérdéses részt

  • sokáig, jobb esetben korlátlan ideig a rendelkezésedre áll

De a legeslegjobb benne, hogy online oktatásunk keretében egy kivételesen ritka dolgot kap még a gyerkőc:

  • a tanár a szeme láttára rajzolja meg a képet, miközben szóról-szóra mondja is, amit csinál

 

 

Erre egy élő tanfolyam keretin belül sosincs mód. Online oktatásunkon azonban a gyermeked lépésről-lépésre megfigyelheti ezeket a legfinomabb trükköket is.

 

 

Ne tétovázz!

Válaszd ki azt, amelyik a legjobban érdekli a gyerkőcöt,
és rendeld meg neki most,
hogy fantasztikus sikerélményben legyen része!

Szólj hozzá te is!



Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I