Hírek - festés kezdőknek / gyerekeknek / hasznos tippek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / művészkuckó / rajz / rajzolás / rajzolás alapjai

Rajziskola gyerekeknek – neked is fejtörést okoz, milyen rajziskolát válassz gyermekednek?

Vannak szempontok, amiket érdemes figyelembe venni a választásnál. Olvasd el cikkünket, amiben összeszedtünk néhány igen fontos dolgot, hogy segítsünk a választásban.

Rajziskola gyerekeknek – választási szempontok

 

Mint minden szülő, Te is a legjobbat szeretnéd gyermekednek, ezért igyekszel minél alaposabban tájékozódni, ha gyermeked érintő döntést hozol. Természetesen mindenből a legjobbat szeretnénk, ezért érdemes mindenre figyelni a választásnál.

Persze felmerülhet az a kérdés is, egyáltalán miért van szükség rajziskolára, hiszen az iskolában ott a rajzóra. Sajnos a rajzórán a nagy létszám és a kevés idő miatt, nem mindig kapnak segítséget a gyerekek, sokszor nem magyarázzák el mit, hogyan kell csinálni, csak megkapják a feladatot és teljesíteni kell.

Ezért sok gyermek van, akinek már kedve sincs rajzolni. Ilyenkor sem kell elkeseredni, hiszen a megfelelő rajziskola gyermekedből is kihozhatja a benne rejlő tehetséget.

Van aki szeret rajzolni, de még több fejlődésre, inspirációra van szüksége, ilyenkor is érdemes egy jó rajziskolát keresni, ahol új ismeretekre, trükkökre, technikákra tehet szeret, akár rövid idő alatt.

Milyen szempontok játszhatnak a szerepet a rajziskola választásnál?

 • tananyag, oktatás módja

 • oktatók

 • eszközök

 • helyszín

 • hangulat

 • fejlődési lehetőség

 

Milyen egy jó rajziskola gyerekeknek?

 

 • Egyszerre szórakoztató, mégis kihívásokkal teli.

 • Gyors és hatékony módszert használ a rajzoktatáshoz.

 • Garantálja a fejlődést és a sikerélményt.

 • A gyerekek örömmel, játszva sajátítják el a rajzoláshoz szükséges ismereteket.

 • Egy rajziskola, ahol garantáltan megjön a kedve gyermekednek is a rajzoláshoz!

Tananyag, oktatás módja: 

Ez az egyik legfontosabb szempont, hiszen ettől függ, hogy gyermeked el tudja-e sajátítani az anyagot, és megtanulja mindazt amiért jött.

Az anyag érthető, gyerekeknek szóló kell legyen, hiszen ők még másképp tanulnak és jegyeznek meg dolgokat, mint a felnőttek.

Természetesen elméleti tudásra is szükség lesz, azonban ezt is könnyen emészthető formában kell eléjük tárni és ha kell ismételni a tanfolyam során.

Fontos az érdeklődés, a figyelem folyamatos fenntartása. Az tanulás során a személyes segítség és a folyamatos visszacsatolás a tanártól.

Jó, ha a gyerekek érzik, hogy feltehetik kérdéseiket, ha elakadnak és arra választ is kapnak. Érdemes nem kész megoldásokat adni a kezükbe, hanem magyarázni, rávezetni őket, hogy aztán a megoldást saját maguk találják, meg fedezzék fel. Így a megszerzett ismeret jobban beépül, és a elsajátított tudás sokkal értékesebb lesz számukra.

Oktatók:

Ez a másik nagyon fontos szempont, hiszen hiába jó a tananyag, ha nincs aki jól átadja. Gyerekeket értő, érző oktatóra van szükség, aki fent említett oktatási módszert alkalmazza és hozzájárul a gyerekek sikeréhez, támogatja őket a tanulás folyamatában.

A pozitív szemléletű, biztató, segítő oktató, aki jó légkört tud teremteni és képes fenntartani a gyerekek figyelmét – akár hosszú időn keresztül – elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerekek valódi tudásra tegyenek szert és közben jól is érezzék magukat.

Eszközök: 

Nagy segítség, ha nem a szülőknek kell beszerezni az alkotáshoz szükséges kellékeket. Ezért jó, ha mindenféle rajzos, vagy akár festős eszköz a gyermek rendelkezésére áll, így megismerkedhet alaposan azok használatával.

Jó minőségű eszközökkel, természetesen az alkotás is könnyebb, a végeredmény pedig szebb lesz, így a sikerélmény is garantált.

Helyszín: 

Természetesen felnőttként tudjuk, hogy a környezet mennyire fontos, ahol több időt is eltöltünk. A megfelelő munkához, tanuláshoz elengedhetetlen, a nyugodt, tiszta, kellemes környezet. Hiszen jó körülmények között, mikor semmi másra nem kell figyelni, csak magára az adott tevékenységre, sokkal hatékonyabban lehet működni. Ez így van a gyerekeknél is.

Természetesen maga az iskola megközelíthetősége is fontos. Rohanó világunkban sajnos nem mindegy, mennyi idő alatt jutunk el valahova. Mindenkinek fontos, hogy a sok teendő mellett gyermekét minél könnyebben és gyorsabban tudja eljuttatni a kiszemelt iskolába.

Hangulat:

Talán gyerekek esetében a hangulat még fontosabb, mint a felnőtteknél, hiszen mi már több mindent tudunk tolerálni. Azonban a gyerekek kedve, kényelme nagyon fontos szempont.

Tehát érdemes olyan rajziskolát választani gyermekednek, ahol valóban önfeledten tanulhat, ahol jól és biztonságban érzi magát. Nem csak a tanulás, vagy a végeredmény a lényeg, hanem a közben eltöltött idő minősége is fontos.

Fejlődési lehetőség: 

Amit egyszer kiválaszt az ember és jónak találta, ahhoz szívesen visszatér. Egy jól bevált, kipróbált minőség mindig előnyt élvez. A gyerekek is szívesebben tanulnak és mennek vissza olyan helyre, ami már nem idegen számukra, ahol már ismerik az oktatókat, a környezetet.

Ezért jó, ha olyan rajziskolára esik a választás, ahol van a gyermekek számára továbblépési lehetőség. Hiszen a tanulás, a fejlődés nem áll, ezért a legjobb színes kínálattal, szolgáltatási palettával rendelkező rajziskolát választani.

Miért a Művészkuckó?

“Nagyon jól éreztem magam, minden napot vártam. Az iskolában érezni szoktam, hogy fárasztó és nincs kedvem hozzá. Ez az első suli, ahova élvezettel jártam be minden nap. Ebben az öt napban megszerettem iskolába járni.  Nagyon sok barátom lett, és nagyon szerettem az oktatónkat, Krisztit.  :)”

B. Noémi,  Jobb agyféltekés gyermek rajztábor kezdőknek

 

Különleges rajziskola gyerekeknek, egy különleges technika, amivel már érdemes gyermekkorban megismerkedni. Tudd meg, hogyan könnyíti meg gyermeked életét, a tanulást és a mindennapokat egy különleges módszer.

“Nagyon boldog vagyok, mert soha sem gondoltam volna, hogy ilyeneket tudok rajzolni! Ez alatt a 2 nap alatt többet fejlődtem, mint születésem óta (sokat). Nagyon köszönöm!!!”

H. Luca, Gyermek Jobb agyféltekés rajztanfolyam I.

A Művészkuckóba nem csak azokat a gyerekeket várjuk, akik szeretnek és tudnak rajzolni. Itt azok a gyerekek is visszanyerik kedvüket és örömmel, szépen rajzolnak majd, akiknek eddig ez problémát okozott.

Nézzük is miért érdemes a Művészkuckót választanod gyermekednek:

 • Először is a Művészkuckó más, mintegy hagyományos iskola, itt kisebb létszám mellett, nagyobb odafigyelést kapnak a gyermekek.
 • Minden gyermek más képességekkel, rajztudással érkezik, ezért a tanfolyamok során személyre szabottan segítünk.
 • Mindent addig magyarázunk, amíg mindenki meg nem érti, mert ez is fontos része fejlődésnek.
 • A rajzokat belső kiállítás keretében kirakjuk, hogy mindenki láthassa őket.
 • Az első rajzok után meg is jön az önbizalom, az elégedettség a sok-sok mosoly is.

Tananyag, tanmenet:

kifejezetten gyerekekre szabott. Úgy tanítjuk meg a gyerekeket rajzolni, hogy azt otthon és az iskolában is alkalmazni tudják. Az elméleti részt kedves, gyerekek számára is érthető táblákon is kirakjuk, hogy biztosan ne felejtsék el, mindig legyen egy emlékeztető.

Oktatók:

nem csak a tanfolyam, az oktatók is külön, gyerekekre vannak szakosodva.

Eszközök: 

a tanfolyamon használatos rajzeszközöket gyermeked ajándékba kapja. Tehát nem nektek kell utánajárni és beszerezni őket. Ezek már itt várják a gyerekeket, szépen összekészítve, már csak használniuk kell.

Helyszín: 

maga a rajziskola jól megközelíthető helyen van, akár autóval, akár tömegközlekedéssel hozod gyermeked. Ezen felül külön tantermeket tartunk fent a gyermekek számára.

Hangulat: 

a Művészkuckóban mindig jó és családias a hangulat. Gyermeked nem csak rajzolhat, de új barátokat is szerezhet, egy közösséghez tartozhat. Kellemes környezetben, vidáman töltheti az időt, miközben tanul, fejlődik.

Fejlődési lehetőség:

a Művészkuckó képzési palettája színes. Gyermeked számtalan tanfolyam közül választhat, így fejlődés nálunk sosem áll meg!

Jöjjenek az extrák!

 • Oktatási módszerünk hatékony és szórakoztató is egyben.

 • A szép munkákat jutalmazzuk szívecskékkel, melyeket a gyerekek beválthatnak. Ezenkívül egyéb ajándékokat is kapnak a gyerekek.

 • Kíváncsiak vagyunk a gyerekek véleményére, számít mit mondanak, ezért a tanfolyam végén elégedettségi lapot tölthetnek ki.

 • Ügyfélszolgálatunk mindig a szülők rendelkezésére áll, így bármikor választ kaphatnak a felmerülő kérdésekre.

Rajziskola gyerekeknek – ahol mindenki felfedezheti a benne rejlő tehetséget

Hogyan lehetséges ez? A jobb agyféltekés rajzolás egy olyan technika, amivel bárki képes elsajátítani a rajzolást. Itt nincs tehetségtelen vagy kétbalkezes gyermek, itt mindenki búcsút inthet a pálcikaembereknek. Megmutatjuk a gyerekeknek, hogy a rajztudás nem a kezükben rejlik, nem a kézügyesség számít, hiszen az fejleszthető.

“Lehet, hogy valaki úgy jön ide, hogy én nem tudok rajzolni, de ha figyel akkor itt a Művészkuckóban bármire képes! Hidd el a magadról, hogy nemcsak pálcikaembereket tudsz rajzolni, hanem egy portrét! Gyere el és csináld meg, ne félj attól, hogy csúnyán rajzolsz, csak rajzolj! A Művészkuckóban megtanítanak 2 nap alatt olyat rajzolni, amit nem gondoltál volna, hogy meg tudsz rajzolni!”

Sz. Dominik, Jobb agyféltekés gyermek rajztanfolyam I.

 

Rajziskola gyerekeknek – egy különleges módszer lényege

A jobb agyféltekés módszer lényege a látásmódban rejlik. A gyerekekkel megismertetünk egy olyan technikát, egy új nézőpontot, ezáltal képesek lesznek másként tekinteni nemcsak a lerajzolni kívánt képre, de a környezetükre, illetve az egész világra.

Észrevesznek vagy apróságokat, részleteket. Figyelmük és koncentrációjuk fejlődik. Megtanulják agyuk melyik része mire való és hogyan használhatják ezt a gyakorlatban is.

“Amikor ide érkeztem eltelt az első nap, akkor nagyon jól éreztem magam. Az egész tábor nagyon jó volt, nagyon sokat tanultam. Amikor az első nap eltelt egyből haza mentem és neki álltam szorgalmit csinálni és ebből észrevettem, hogy sokkal szorgalmasabb lettem. Nagyon sokat változott a rajzom az első és az utolsóhoz képest.”

Sz. Barbi Jobb agyféltekés gyermek rajztábor kezdőknek

 

Rajziskola gyerekeknek, ahol mindenki átéli a sikert

Egy hely, ahol mindenki lehet más, érkezhet eltérő tudással, ismeretekkel, mégis ugyanúgy óriási fejlődésen megy keresztül. Ennek a titka egyrészt maga a technika, másrészt a személyre szabott segítségnyújtás, odafigyelés. Azonban az oktatók nem a gyerekek helyett oldják meg a problémákat, hanem olyan eszközt, tudást adnak kezükbe, amivel önmaguk oldhatják meg a helyzeteket, kihívásokat, ráadásul nemcsak a rajzolás, hanem az élet más területein is.

“Nagyon jól éreztem magam. Igazán érdekes tanfolyam volt. A rajzok a falon is káprázatosak és inspirálóak. Ez nem olyan, mint a többi (legalábbis olyanok, amit én próbáltam) rajztábor, ahol a tanár csak úgy odamegy és befejezi helyetted a rajzot. Ez különleges. Bátran ajánlom mindenkinek.”

D. Alina, Gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyam I.

Rajziskola gyerekeknek – a Művészkuckó titka

Egy hely ahova minden gyermek örömmel jár vissza, ahol mindenki újabb ismeretekre tehet szert és minden alkalommal fejlődhet!

A Művészkuckóban nemcsak a kezdő, rajzolással ismerkedő gyerekeket várjuk. Számtalan tanfolyam és tábor vár azokra is, akik már megismerkedtek az alapokkal és haladó technikákat szeretnének elsajátítani a rajzolás és festés területén.

“Amikor idejöttem legelőször semmit nem tudtam. Az iskolában semmit sem tanultam. Egy helyben ülni, rajzolni, egyáltalán ceruzát fogni sem szerettem. Idejöttem. Az oktatók nagyon kedvesek voltak. Az első alkalommal, amikor itt voltam, azonnal megtetszett a hely. Most voltam itt másodszor. Oktatóm, Kriszti nagyon kedves volt hozzánk. Két nap alatt megmutatta nekem, azt a színes ceruzákkal kapcsolatban, amit az iskolában 6 év alatt (eddig :)) nem sikerült. Öröm volt újra itt tanulni. Ajánlani fogom a helyet mindenkinek. Fogok  még idejönni. Biztos vagyok benne! :)”

F. Petra, Színezd újra – Új Színes ceruzás rajtanfolyam gyerekeknek

Ismerkedj meg a Művészkuckó sokszínűségével!

Tábor kezdőknek  –  már 9 éves kortól

Jobb agyféltekés fejlesztő kreatív rajztábor kezdőknek

Tanfolyam kezdőknek – már 9 éves kortól

Gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyam I.

Tanfolyamok haladóknak

Gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyam II.

Manga stílus rajztanfolyam

Új!!! – Haladó Manga stílus rajztanfolyam

Sárkányok és egyszarvúak – Állati Rajzok

Színezd újra! – Új, színes ceruzás rajztanfolyam gyerekeknek

3D rajztanfolyam gyerekeknek

Rajziskola gyerekeknek – ahova minden gyermek szívesen jár

“Nagyon jól éreztem magam. Sokat tanultam a tanáromtól. Kellemes és vidám csoportban voltam 5 napig. A sikerélmény miatt átéltem, amikor a  barátaim megdicsérnek. Reggel amikor felkeltem, alig vártam, hogy újra alkothassak. Portrék születtek a kezem alatt és büszke vagyok magamra. Ajánlom azoknak, akik még keresgélik önmaguk és arról álmodnak, hogy élethűen alkothassanak.”

L. Anna, Jobb agyféltekés gyermek rajztábor kezdőknek

“Én örültem neki, hogy ez egy olyan tábor, ahol meg is dolgoztattak és előkészítettek az iskolára, ahol szintén figyelni kell. Az első és utolsó napi képet,  nem lehet összehasonlítani. Örülök és várom már, hogy a barátaimmal is megoszthassam tudásom és büszkeségemet! Köszi Kata!”

Lujza, Jobb agyféltekés gyermek rajztábor kezdőknek

Szólj hozzá te is!


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

Lépj kapcsolatba velünk

info@muveszhaz.com

+36 70 637 1407

1062 Budapest
Lehel utca 5. 1. emelet

Ingyenes fejlesztő feladatok gyerekeknek

Regisztrálj és máris küldjük a szuper rajzos lépésről-lépésre feladatokat!

 Elolvastam és elfogadtam az Adatkezelési Tájékoztatót

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I