Hírek - fejlesztő / gyerekeknek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / művészkuckó / önbizalom / online / rajz / rajzolás / sikerélmény

A gyerekek alapvető kommunikációs nyelve a rajz.

Mikor még nem ismeri a szavakat, a környezetében lévő tárgyakat, vagy az elvontabb fogalmakat, mesekönyvekből, színezőkből, rajzos sémákból tanulja meg ezek elnevezését és funkcióit.

Később pedig az önkifejezés eszközévé válik. Rajzain keresztül meséli el, mik történnek vele az hétköznapokban, vagy az ünnepeken. Minek örül és min bánkódik. Mi az, amire vágyakozik, vagy mi az, amitől önfeledten boldog.

A gyerekrajzokból, nem csupán a szakember, de kis odafigyeléssel és ráérzéssel az empatikus szülő vagy tanár is könnyedén kiolvashatja a gyermek lelki habitusát, érdeklődését, esetleg az őt gyötrő feszültségeket, amikről nem tud, nem akar, vagy nem képes beszélni. Így a rajzolás akár állapotfeltáró és stresszoldó terápiás célokat is szolgálhat.

Rajztanfolyam gyerekeknek – az oktatás mint csatorna

Ha a gyermekek ennyire ösztönösen rajzolnak, akkor vajon miért van szükség rajzórákra az iskolában, vagy rajztanfolyamra rekreációs, szabadidős szinten?

A kommunikáción túl a rajzolás esztétikai kategória is.

Az érzelemkifejezésen, történetmesélésen túl minden gyerekben megérik az igény a szép rajzolásra. Nagyjából 9-10 éves kora táján elkezd komolyan törekedni arra, hogy a rajzain már ne csupán a sematikus ovis rajzokat produkálja újra meg újra, hanem azok hasonlítsanak a valóságban látottakra.

Ehhez szükség van a rajzolás alapjainak megtanulására:

 • valósághű formák

 • perspektivikus látásmód

 • arányérzék

 • ezeket létrehozó eszközhasználat

Rajztanfolyam gyerekeknek – lépésről-lépésre a tökéletes felé

Egy rajztanfolyamon mindezt a gyermek apró lépésenként, képességeihez és figyelméhez mérten tanulhatja meg. Eközben fejlődik

 • megfigyelőképessége

 • finommotorikus mozgása

 • szépérzéke

 • kreativitása

Az egymásra épülő oktatási anyagok biztosítják a folyamatos haladást és a sikerélményt, ezáltal pedig a növekvő önbizalmat is.

Rajztanfolyam gyerekeknek – a feladatlaptól az önálló alkotásig

Egy profi rajztanfolyam gyakorló rajzokon és feladatlapokon keresztül mutatja be

 • az elsajátítandó fogásokat

 • az eszközhasználatot

 • rajzolási technikák széles skáláját

 • a lerajzolandó képre és a kész alkotásra tekintő látásmódot

Evvel biztosítja, hogy a gyermek ne csupán a rajztanfolyamon, hanem otthon, önállóan is képes legyen használni a megtanultakat.

Szeret a te gyermeked is rajzolni?

Szeretne ő is valósághű képeket alkotni?

Online tanfolyamunk segítségével
garantált a sikerélmény és az örömteli alkotás!

10 év tapasztalatával, gazdag részletességgel
és kifejezetten gyermekekre szabottan készítettük el,

jobb agyféltekés rajztanfolyamunkat.

Tedd ünneppé a gyermeked hétköznapjait!
Rendeld meg neki a legkiválóbbat!

 

Szólj hozzá te is!© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I