Hírek - gyerekeknek / hasznos tippek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / művészház / művészkuckó / rajz / rajzolás

Szív rajz – nyolcféle ötlet a szív megrajzolására

  • gyermekként gyakran rajzolunk szívet Anyák Napjára ajándékba
  • később odabiggyeszthetjük jókívánságaink okán
  • pusztán a szeretetünk jeleként, egy levél végén
  • vagy csak úgy, a rajz egészébe foglalva, mert jólesik nekünk

A szív rajz kedves és bájos jelkép. Segítségével könnyedén kifejezhetjük a szeretetünket, vagy köszönetünket bárki felé.

És hogy ne legyen unalmas, most rögtön mutatok is neked egy párat belőle. Egyszerű és szuper közös rajzolós program gyermekeddel. 🙂 Kezdjetek is bele!

Hányféleképpen lehet megrajzolni egy szívet?

Szív rajz – klasszikus

Szívet mindenki tud rajzolni. Két szimmetrikus, egymással szembeforduló, ívelt vonal az egész. Egyszerű, igaz?
Persze, lehet cifrázni és vidám köntösbe bújtatni. Vagy éppen felakasztani a szárítókötélre.

Szív rajz – mintás

Rajzolhatod úgy, hogy a szív csupán a körvonal. Belül pedig kedvedre való mintákat rajzolsz bele. Lehet pöttyös, lehet csíkos, lehet kockás, vagy éppen virágos. Bármilyet is választasz, biztosan mosolyra derül tőle az arcod. Vagy azé, aki tőled kapja.

Szív rajz – színező

Ha bonyolultabb mintára is készen állsz, akkor komoly színezőt készíthetsz. Evvel rögtön meg is duplázod az örömöd. Nem csupán egyszer örülsz, míg elkészíted a csodás mintákat, hanem másodszor is, mikor kedvedre kiszínezed.

Szív rajz – sok kicsi sokra megy

Rendben, legyen a körvonal megint szív alakú, de most ne körvonalazd le, hanem sok-sok apró, színes szívecskéből rajzold meg magát a formát. Ugye milyen izgalmas ez a fajta rajz is!?

Szív rajz – girlandos

A szív mellett a virág a szeretet és gyöngédség legbiztosabb jelölője. Mi lenne, ha kombinálnád a kettőt? Ezúttal a szív formát rajzold meg szépséges virágkoszorúból.

Szív rajz – ablakos

A szív formát használhatod csupán keretként is. Ilyenkor érdemes összehajtott papírra dolgozni, aminek az elejébe vágsz ügyesen egy szív alakzatot. A közepébe rajzolj vagy írj valami kedveset. De készíthetsz dimenzionáltabb rajzot is. Vágj ki valami kedvedre való formát, és ragaszd be a szív ablakod közepébe.

Szív rajz – 3D

Az sem lehetetlen, hogy repüljön a szív.

  • Rajzolj egy klasszikus szív formát.
  • A jobb oldalán rajzolj hozzá még 2-3 centi szélességben ugyanolyan ívet.
  • Vonalazd be egyenletesen a papírt, mintha egy vonalas füzet lenne. Hagyd ki azt a részt, ahová a szívet és az oldalát rajzoltad.
  • Ezután a szív formát vonalazd be úgy, hogy felül ritkábban, lefelé haladva pedig sűrűbben kövessék egymást a párhuzamos vonalak.
  • Végül a szív oldalát is vonalazd le. Merőlegesen, annak folytatásaként, ahogy a szív tetején lévő vonalak a széléhez érnek.
  • Még az árnyékolás van hátra.
  • A lap bal oldalát vágd le hosszában úgy, hogy a szív felső csücske szabadon lógjon.
  • Fotózd le ügyesen, a jobb alsó sarok irányából, kb. 45 fokos szögben.
    Ha így teszel, biztos lehetsz benne, hogy valóban lebegni kezd a szíved.

Szív rajz – élethűen

Ha igazán tárgyszerű, szinte tapintható szív alakot akarsz rajzolni, ahhoz már komolyabban kell ismerned a fény-árnyék viszonyokat. Nem árt, ha tudod azt is, a különféle tónusokat milyen módon és milyen eszközökkel tudod a legkönnyebben és a leghatékonyabban felvinni a papírra, hogy ilyen gyönyörűen domborodjon a szíved.

 

Beljöttetek a rajzolásba? Csináljátok még komolyabban! 

Nem csak szívet, de szemet, emberarcot és állatokat is megtanulhat gyermeked élethűen rajzolni nálunk!

Egy kattintás és már láthatod is hogyan!

Szólj hozzá te is!



Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I