Hírek / Uncategorized - fejlesztő / gyerekeknek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / kreatív / művészkuckó / önbizalom / rajzolás / sikerélmény

Nyári tábor tiniknek

Nyári tábor tiniknek… hát annak bizony ütősnek kell lennie!

Ez a korosztály épp egy hatalmas változás közepén van. Biológiailag, mentálisan, érzelmileg és fizikailag is. Még nem felnőttek, de már nem gyerekek. Maguk sem tudják sokszor eldönteni, hova tartoznak. Sokszor kifejezetten igénylik a felnőttek törődését, tutujgatását. És még többször idegesítően hárítják azt. Evvel is kifejezve, hogy ők már az önállóság útját keresik.

Ugye te is jártál már úgy, hogy megölelgetted volna a kamasz gyerekedet, az meg ott állt a karjaid közt, mint egy fadarab és végül kibökte, hogy: – Anya, ne mááááá! Ez olyan ciki!

Bizony a tinik néha eszementen viselkednek, ha felnőtt szemmel, kívülről tekintesz rájuk… pedig náluk épp ez a normális. Az útkeresésükhöz tartozik. Most próbálgatják a határaikat. Most tanulnak beilleszkedni a felnőtt társadalomba.

Igaz, néha a felnőttek számára idegesítő ez, pedig jó tudni, hogy csak a bizonytalanságukat leplezik pökhendi viselkedésükkel vagy épp nyíltan megélik gyámoltalanságukkal, tétovaságukkal. Hiszen a felnőttek világában, ahová épp készülnek belépni, még idegennek érzik magukat, habár lelkük mélyén kicsit már odatartoznak.

Életkori változásaiknál fogva nem csoda, ha időnként magukba zárkóznak…

végtelenségnek tűnő ideig álmodoznak

lázadozva vagánykodnak

szörnyen idétlenek tudnak lenni

nyiladozó szívükben megjelenik új érzésként a szerelem és egyre többet keresik egymás társaságát

 

Az útkeresésben nagy segítség ilyenkor egy útmutató, egy olyan nyári tábor tiniknek, mely számukra is elfogadható módon mutat irányt.

 

Nyári tábor tiniknek – együtt a legjobb

Kétségtelen, hogy ők a saját korosztályukkal érzik a legjobban magukat. Ezért érdemes külön tini csoportot kialakítani a foglalkozásokon. Ahogy képesek hergelni egymást, ugyanúgy képesek le is csendesíteni, hiszen mindannyian ugyanazokat az érzéseket élik át. Így egy ilyen csoport voltaképpen a nevelőnek is könnyebbséget jelent.

 

Nyári tábor tiniknek – kell, hogy érdekelje, amit csinál

A legfőbb dolog, hogy valami irányt tudj adni az útkeresésben. Ha tudod az érdeklődési körét, akkor érdemes annak mentén haladni a fejlesztésével, mert abba biztosan minden erejét és figyelmét bele fogja adni. Itt energiával telten próbálhatja ki a határait, sőt! Túl is lépheti azokat, és megtapasztalja azt a bámulatos érzést, hogy képes valamit önállóan megtenni.

Ez nem csupán sikerélményt ad majd neki, hanem épp a dolog iránti felelősségvállalással nagyban fogja segíteni a felnőtt létbe való átlépését.

 

Nyári tábor tiniknek – idő és ritmus

A tinik gyakran elvesznek az időben. Lehetetlenül sok ideig tudnak mélázni, bambulni, míg összekapják magukat, és belekezdenek valamibe. Ezt lehet kicselezni az érdeklődésük felkeltésével az őket is izgató dolgok iránt. És ha már cselekszik, akkor ügyesen váltogatni az aktivitás és a pihenés idejét. Erre a legjobb egy menetrend, vagy „órarend” beosztás, amivel nem mellesleg fontos ritmust is megtanul, aminek később nagy hasznát veszi.

 

Nyári tábor tiniknek – játékosan megélni az alkotóerejét

A tinikben pezsegnek az ötletek. Hihetetlen dolgokat képesek kipróbálni. Szerintem kis feltaláló valamennyi. Ezt az adottságukat érdemes meglovagolni. Erre hivatkozva ugyanis mindegyik megmozdítható, lázba hozható.

Az alkotás pedig a legnagyszerűbb érzés, amit valaha megtapasztalhat. Ezt soha nem fogja elfelejteni. Élete minden területére kihat majd a büszkeség, hogy ő hozott létre valamit. Felébred a teremtőereje és ez hatalmas önbizalmat, sikert, azaz hátszelet ad a továbblépéséhez.

 

Nyári tábor tiniknek – ki ne szeretne rajzolni?

Az eddig felsoroltak minden feltétele egyesül egy szuper rajztáborban. Hiszen rajzolni mindenki szeret! Vagy legalábbis szeretne!

Amellett, hogy jobb agyféltekés fejlesztő táborainkban hihetetlenül egyszerű és hatékony módszerekkel tanul meg valóban élethűen rajzolni – mindez még játékos formában is történik.

  • saját korosztálya körében
  • érdeklődésének megfelelően
  • remek időbeosztásban
  • imponáló végeredménnyel
  • élheti meg saját alkotóképességét
  • mely élete minden területére kihat majd

Felkeltettük a kíváncsiságodat?

Szeretnéd te is kamasz gyermekedet
egy ilyen szuper helyen tudni a nyáron?

Akkor ne tétovázz, foglald le a helyét most!

Szólj hozzá te is!Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I