Hírek - fejlesztő / gyerekeknek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / kreatív / művészkuckó / rajzolás / színes rajzolás

Napocska az egyik leggyakoribb szereplő. Ott található minden valamire való gyerekrajzon.
Napocska természetesen mosolyog, sőt kacagva nevet. Vidámságot, örömöt, ragyogó jókedvet hoz. Nem is hozhat mást, hiszen a mi kedvünk is jobb lesz, amint kisüt a Nap.

Legegyszerűbb formájában mindenki ismeri. Általában így látható a rajzok jobb felső csücskében.

Úton-útfélen megtalálható, nemcsak a papírlapon.

 

Lehet készíteni napocska formájú kekszet, vagy akár tortát is díszíthet egy ünnepi vasárnap délutánon.

Füzet- vagy könyvborító kedvenc vignettájaként is felhasználható.

Napocska – az ismert forma

Általánosan ismert formája egy kör, és a belőle előtörő sugarak. Csak a gyerkőc fantáziáján és kézügyességén múlik, hogy mit hoz ki ebből a két nagyon egyszerű formából.

Mert a napocskát életre lehet ám kelteni! Igazi mókás arcot rajzolhat neki a csemete, vagyis megszemélyesítheti, és evvel máris a mese cselekvő részesévé válhat

Napocska – más formával, változatosan

Azt gondolnád, hogy túlságosan nem lehet cifrázni ezt a két összetevős dolgot. Pedig igen!

A napkorongot nem csupán egy sima körként lehet megrajzolni. Nem csak nevető arcot lehet neki rajzolni, hanem mindenféle mintákkal lehet díszíteni. Lehet benne

  • spirál,
  • kisebb-nagyobb körök,
  • vagy épp bicikliküllőre emlékeztető sávok.

A sugarakra is van jó pár ötletünk a legegyszerűbb vonalaktól a gazdag mintázatokig. A végén, akár úgy is kinézhet, mint egy mandala.

  • Lehet hajladozó, gömbölyödő.
  • De lehet szúrós, hegyes háromszögekből álló.
  • Vagy mindez vegyesen.

Miközben rajzoljátok a csemetével, rájöhettek, hogy a sugarak sok esetben úgy néznek ki, akár egy csillag. És hát jogos az észrevétel, hiszen tudományos megítélése szerint a Nap valóban egy csillag.

Napocska – színre színt

Ha ki is színezi a gyerkőc… márpedig miért ne színezné? Hiszen a napocska úgy lesz az igazi, ha napsárga. De bevetheti bátran, a változatosság kedvéért a sárga különféle árnyalatait. A citromsárgát, az okkert, még egy enyhébb naracssárga is belefér.

Napocska – régi korok divatja

Ez a motívum gyakran feltűnik a gyermekrajzokon kívül a régi mesterek grafikáin is. Jellegzetes szimbólumként tartották számon. Árnyékolással plasztikusabbá tették, de „arcát, tekintetét” még sokáig őrizték az ábrázolás során.

A Napocska a valóságban természetesen nem így néz ki. Romantikus elképzelésünk ez, a sugárzóan izzó héliumgömb látványáról, melyet az éltető, jóindulatú emberarccal ruháztunk fel.

Ilyen szimbólumokat nagyon szórakoztató rajzolni.

Ám, ha szeretnéd, hogy a gyermeked igazi élethű rajzolásban jeleskedjen,
válaszd jobb agyféltekés gyermek rajztanfolyamunkat.

Vadonatúj, online változatát most kedvezményes, bevezető áron rendelheted meg!

Katt, és máris a tiétek!

 

képek forrása: Pinterest

Szólj hozzá te is!© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I