Hírek - fejlesztő / gyerekeknek / hasznos tippek / jobb agyféltekés gyerek rajztanfolyamok / kreatív / művészkuckó / színes rajzolás

Karácsonyi rajzok gyerekeknek – ünnepvárás kreatívan!

A gyerekeknek különösen nagy ünnep a karácsony! Hogy a várakozás ideje ne teljen hiábavalóan és nyafogva, segíthetünk neki avval, hogy megtanítjuk néhány könnyű forma megrajzolására, kiszínezésére. A karácsonyi rajzok gyerekeknek szóló változatai egyszerűek, nem bonyolultak, önállóan vagy kis segítséggel könnyedén elkészíthetők.

Ragyogó kreatív időtöltés, ami plusz értelmet nyerhet avval, hogy akár ajándékba is készítheti felnőtt családtagjainak, kisebb testvéreinek, vagy barátainak az iskolában.

Karácsonyi rajzok gyerekeknek – csillagfény keringő

A csillag a téli éjszakák és a téli ünnepek jól bevált motívuma. Ott van a fenyőfa díszei között, vagy a mézeskalács formáiban. Ha már papíron ügyesen megy a rajzolás, akár az ünnepi süti sütésénél is besegíthetnek.

TIPP 1. A csillag körvonalát akár a sütemény kiszúró körberajzolásával is megcsinálhatja. Utána pedig szabadon szárnyalhat a fantáziája, hogy milyen mintákat rajzoljon bele.

TIPP 2. Ha színes vagy fényes, keményebb kartonpapírra rajzolja, akkor kis lyukakat szúrva a közepére, vagy a két szélére, karácsonyfa girlandot is készíthet belőle.  Egy varrógéppel gyorsan segíthetsz neki összevarrni. Csillámporral, ragyogó flitterekkel díszítve még ünnepélyesebbé teheti őket.

forrás: rojtcsillag.hu

Csillagrajzokról szóló ötleteinket bővebben itt olvashatod el!

 

Karácsonyi rajzok gyerekeknek – hull a pelyhes!

A hópihék formája és elkészítési módja csak egy kicsit tér el a csillagokétól.

  • Hatágú osztásokban kell őket rajzolni.

  • Minden egyes ágán ugyanaz a minta ismétlődik.

  • Csak a gyerkőc ötletein múlik, milyen gazdag formavilágot talál ki hozzá.

TIPP! Ha már jól megy a rajzolás, a hópihéket vékonyabb selyempapírra rajzolva és azt ügyesen körbevágva, szép és egyedi kivágós díszeket lehet készíteni, akár az idei karácsonyfára is.

forrás: gombocska.hu

Karácsonyi rajzok gyerekeknek – Ó, szép fenyő, ó, zöld fenyő!

A fenyőfa, a karácsonyfa természetesen nem maradhat ki a karácsonyi rajzok közül. Tényleg csak a gyermek életkorától, kézügyességétől és kreativitásától függ, hogy az egyszerű háromszögű vagy emeletesen hajló ágas változat lesz a favorit idén.

A fenyőfa sokféle módon rajzolható meg, itt mutatunk hozzá ötleteket.

 

Karácsonyi rajzok gyerekeknek – A nagy szakállú

Bizony, bizony, Télapó is érkezik! Hiszen Mikulás napján vele kezdődik az év végi ünnepkör.

Télapó-Mikulás megrajzolása inkább a nagyobb gyerekeknek való. Hozzá való sablont bőségesen találhattok a neten, ami alapján kétféle változatot is el tud készíteni a gyerkőc.

  1. Megrajzolja és kiszínezi vagy kifesti a figurát.

  2. Csupán a figura körvonalait rajzolja meg. Ily módon színezőt készít belőle, amivel kisebb testvéreinek vagy barátainak kedveskedhet karácsonyra.

A karácsony kiváló alkalom arra is, hogy meglepd ügyes kezű gyermekedet az örömteli fejlődés lehetőségével. Jobb agyféltekés rajztanfolyamainkon kilenc éves kortól várjuk az ifjú nemzedéket, hogy rajzkészségét fejlessze, tudását gyarapítsa evvel a különleges technikával, amitől csodálatosan élethű rajzokat lesz képes készíteni.

 

A te gyermeked szeret rajzolni?

Még mindig nem tudod, mi lenne a leghasznosabb,
egyben legélvezetesebb karácsonyi ajándék
számára?

Ajándékozz neki örömöt, sikerélményt, fejlődést!

Kattints és olvasd el felkínált lehetőségeinket!

 

Szólj hozzá te is!



Jobb agyféltekés rajzolás a Facebookon

Jobb agyféltekés rajzolás élménye

© 2018 Minden jog fenntartva - Jobb agyféltekés rajzolás, jobb agyféltekés rajztanfolyam I Impresszum I Adatvédelmi Nyilatkozat I